Ние им помагаме на светот расте од 1983 година

Кои се правилата на изгледот на ПХБ во државата?

PCB одбор жици е една од најважните работи што не може да работи. PCB жици се базира на електрични шеми и маса на жица и потребната ширина жица и проред распоред печатени жица, жици обично треба да ги следат следниве правила:

1. На премисата на исполнување на условите за користење, со цел на изборот на начинот на жици е еден слој → првиот слој → повеќеслојни, а тоа е, жици може да се поедностави.

2. сигнал на истата слој на одборот на PCB менува правецот со рампа или непречена транзиција, и радиус на закривеност е малку подобро, да се избегне електричен концентрација областа, рефлексија сигнал и дополнителни импеданса.

3. распоред на жици помеѓу двете врска влошки е што е можно пократок, и чувствителни сигнали и мали сигнали оди прв. За да се намали доцнењето и мешање на мали сигнали. штит заземјување треба да бидат поставени во близина на линијата за внесување на аналогни кола; изгледот на истиот слој диригент треба да се рамномерно распоредени. Проводен областа на секоја жица треба да биде релативно избалансиран за да се спречи одбор warpage.

20180427094925_0871

4. Дигитални кола и аналогни кола треба да бидат одделени во жици за да не се мешаат едни со други.

5. Кога компоненти коло на одборот PCBA се втемелени и поврзан со снабдување со електрична енергија, траги треба да биде што е можно пократок и колку што е можно да се намали внатрешниот отпор на PCB одбор.

6. должини на I / O линии на кола со голема брзина, како што се повеќе I / O линии и диференцијални засилувачи и избалансиран засилувачи на, треба да бидат еднакви. За да се избегне непотребно оддолжување или фазно поместување.

7. траги на секој слој на повеќеслојни одбор треба да биде нормално едни со други за да се намали спојка. Избегнувајте усогласување и рамнотежа на горните и долните слоеви.

8. Кога рампа е поврзан со проводен областа на големи и мали област, тоа треба да бидат изолирани со тенка жица во должина од не помалку од 0,5 милиметри. Ширината на тенка жица не треба да биде помала од 0.13mm.

9. жица најблиску до работ на печатени коло треба да биде поголема од 5 mm од работ на печатени коло. Земјата жица може да биде блиску до работ на одборот кога е потребно. Ако водич железница е да се вметне во текот на обработката на печатени коло, растојанието помеѓу жица и одборот мора да биде најмалку поголема од длабочината на шината.

FASTPCBA технологија копродукции, Ltd е професионална производител на ПХБ во Кина, Шенжен. Со 14 години на развој, FASPCBA претвора во прва класа производителот на ИЧР PCB, со можност за производство на 35.000 квадратни meters.If сакате да дознаете повеќе  PCB , ве молиме контактирајте со: pcba06@pcb-smt.net


Време на мислењето: Aug-27-2018

WhatsApp Online Chat !